Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
papryka
cebula
seler naciowy
pieczarki
oliwa
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól do smaku
sos sojowy
pieprz czarny
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone warzywa

Bakłażana po pokrojeniu na kawałki posoliłam, żeby stracił goryczkę, po kilkunastu minutach opłukałam i osuszyłam. Pozostałe warzywa też pokroiłam na kawałki i po kolei wrzucałam na rozgrzaną oliwę - najpierw cebulę i pieczarki, potem papryki, bakłażana i seler naciowy. Posypałam papryką i pieprzami i przesmażyłam, żeby wydobyć ich aromat. Na koniec posoliłam i posypałam natką pietruszki, wlałam sos sojowy, jeszcze chwilę przesmażyłam i gotowe.
Takie warzywa można jeść na obiad do ryżu lub makaronu, albo na kolację same lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Melania 12.09.2013 16:43
Bardzo smakowicie się prezentuje :)
Wacław 24.08.2013 18:12
pyszne i zdrowe jedzonko
romanrafal
romanrafal 18.07.2013 15:56
bardzo lubię takie warzywa
m1monika 15.04.2013 08:03
uwielbiam :-)
pacpaw 03.03.2012 16:58
wyglądają świetnie
ilka_86 21.01.2011 21:03
mniam:)
Tomek16 20.11.2010 14:31
apatyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak