Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piers kurczaka na grzance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
oliwa 2 lyz
chleb tostowy 4-6 kromek
sos chili 2 lyz
Musztarda sarepska Prymat 2 lyz
miód płynny 2 lyz
sól i pieprz 1-1 szczypta
sok z cytryny 2 lyz
dżem morelowy 4 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: piers kurczaka na grzance

filety oprusz sola i smaz az beda zlociste, ok 15min.
przygotuj sos.
sos chilli, dzem, musztarda, miod utrzyj, gdy sie polacza dopraw by sos byl pikantny i slodki, polowa sosu zalej filety, trzymaj na malym ogniu ok 10min. nastepnie odwroc filet i zalej druga strone filetu, dus tez 10min. podaj gorace na lekko zrumienionych kromkach chleba tostowego polanego resztka sosu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.02.2011 07:57
ciekawe zestawienie składników w sosie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak