Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada orzechowo-truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 g
orzechy 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 8
cukier puder
Żelatyna wieprzowa Prymat
bita śmietana
truskawki 300 g
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada orzechowo-truskawkowa

Żelatyne rozpuszczamy w dwóch łyzkach wody. Orzechy luskamy i mielimy. Jajka ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy zmielone orzechy, make oraz bulkę tarta i mieszamy. Na blache kladziemy folie aluminiowa, roprowadzamy cienka warstwe ciasta i pieczemy pol godziny w rozgrzanym piekarniku. Truskawki myjemy, odszypulkowujemy, nastepnie miksujemy w polaczeniu z bita smietana i starta skorka z cytryny. Masa smarujemy ciasto i zwijamy w rolade, smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak