Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1
sól, pieprz do smaku
mąka 1-2 łyżki
majeranek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki obrać, starkować na najdrobniejszej tarce.Dodać jajko, makę, przyprawy i ewentualnie kiełbaskę.Wymieszać i wlać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.Piec ok godziny w temp 200 stopni,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 14.10.2011 09:18
Kiełbaskę czy boczek proponuję wcześniej wysmażyć,dodać cebulkę i wraz z tłuszczem dać wystudzone do masy ziemniaczanej.Uwielbiam babkę ziemniaczaną.
Małgorzata113 20.11.2010 10:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak