Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z sosem sojowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 30 gr
wywar warzywny 3 l
marchew 1/2 szt
sos sojowo grzybowy 1 łyżka
sos sojowy jasny 1 łyżka
śmietana słodka 200 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka zielona 1/2 pęczka
makaron 250 gr
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z sosem sojowym

Grzyby umyć i ugotować razem z marchewką pokrojona w plasterki, na wywarze warzywnym. Kiedy zmiękną dorzucić kostkę bulionowa, wlać sosy sojowe i dosolić do smaku. W osobnym naczyniu ugotować makaron al dente- odcedzić i dołożyć do zupy. Zagotować razem- zabielić śmietaną z mąką i pogotować jeszcze 2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypane zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.11.2010 23:39
pyszna!
Małgorzata113 20.11.2010 10:42
lubię zupę grzybową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak