Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane szynką jaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
majonez
szynka
chrzan świeżo starty
rzodkiew
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane szynką jaja

Rzodkiew myjemy i kroimy z plastry. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy wzdłuż. Wyjmujemy zółtko, gnieciemy i mieszamy z majonezem. Szynke kroimy w frobna kostke, dodajemy do majonezu wraz ze świeżo startym chrzanem, doprawiamy sola oraz piprzem i nakladamy do białek. Wierzch przykrywamy majonezem i kladziemy kilka plasterkow rzodkiewki, smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak