Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
ser żółty 4 plastry
czosnek 4 ząbki
jajko 1 sztuka
bułka tarta pikantna do panierowania
sól
pieprz
olej do smażenia
tymianek 2 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki czosnkowe

Filety osuszamy, delikatnie rozbijamy je tłuczkiem, nacieramy przyprawami Czosnek siekamy i smarujemy nim mięso, na nie układamy plasterki sera, posypujemy tymiankiem. Sznycle składamy na pół i panierujemy w rozkłóconym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.09.2011 21:50
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak