Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
Panierka:

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane.

Składniki:
* 0,5 kg pieczarek (tylko kapelusze)
* sól
* szczypta pieprzu ziołowego
* szczypta rozmarynu
* 2 jajka
* bułka tarta do panierowania

Kapelusze pieczarek opłukać i dobrze osuszyć (nie obierać). Suche posolić z obydwu stron i odstawić blaszkami w dół na ok.15 minut.
Jajka roztrzepać z solą,pieprzem ziołowym i rozmarynem. Pieczarki panierować z bułce tartej, jajku i jeszcze raz z bułce tartej. Smażyć w sporej ilości oleju. Po usmażeniu są smaczne i chrupiące, kolejnego dnia zaś są mięciutkie i równie pyszne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.03.2014 19:46
bardzo smaczne
maciek7 28.10.2011 20:21
pycha
Patrycja33 06.07.2011 09:25
uwielbiam
misia53 25.01.2011 12:16
Zwłaszcza w zimie to rarytas , nawet gdy wirusa chwytasz....
katarzyna124 16.12.2010 09:58
pycha:)
SmacznaPyza 09.12.2010 09:29
fajne, ciekawe jak smakują z tym rozmarynem bo do grzybów go nie dodaję
Justyna70 25.11.2010 11:07
bardzo je lubię ale nigdy nie dodawałam do nich rozmarynu, muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak