Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magiczne ciasto Pati D.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 3 - 4 opakowania
budyń śmietankowy 3 opakowania
mleko 125 l
masło lub margaryna 200 - 250 gram
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
woda 400 ml
cukier łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Magiczne ciasto Pati D.

Mleko zagotować, wymieszać z budyniem w proszku w proporcji trochę mniejszej niż wskazuje informacja na opakowaniu. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masło utrzeć mikserem, stopniowo dodając budyń. Wszystko dokładnie zmiksować. Kawę rozpuścić w wodzie z cukrem. Biszkopty zamaczać pojedynczo w kawie i układać ściśle przy sobie, w razie potrzeby łatając przestrzenie między biszkoptami tak, aby dokładnie zakryć dno blaszki. Tak ułożony spód posmarować warstwą kremu, na to położyć powidła malinowe. Przykryć kolejną warstwą biszkoptów, tym razem już nie zakrywać dokładnie spodu tylko swobodnie układać obok siebie biszkopty. Położyć kolejną warstwę kremu, wygładzić powierzchnię, udekorować. Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 11.11.2011 21:04
Ciekawe.
jogobella231
jogobella231 30.05.2011 11:45
super
dorotka0000025 13.05.2011 14:08
he he fajna nazwa
jeta72 04.04.2011 00:41
Fajnie wygląda;)
jolaxa 12.02.2011 19:19
pycha
jolaxa 15.01.2011 09:14
wyglada smakowicie
Szarrikka 20.11.2010 06:53
Super zdjęcia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak