Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
miód
bita śmietana
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka na słodko

Jabłka umyć, wydrążyć z nich środki, ułożyć na blaszce. i nalać minimalnie wody. Włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 5 minut. Po tym czasie uchylić drzwiczki i polać każde jabłko dość obficie miodem z góry (miód sam spłynie ). Zamknąć piekarnik i piec w zależności od wielkości jabłek. Po upieczeniu jabłka wyjąć, układać na talerzu z kleksem schłodzonej bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.04.2013 09:58
lubię bardzo
matriasik 25.05.2012 18:04
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak