Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matjasy w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjasy 6 filetów
mąka pszenna 25 dag
jajko 1
sól, pieprz do smaku
mleko
oliwa
ryż (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: matjasy w cieście

Z mąki, mleka , jajka, szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Dodajemy trochę pieprzu, ostrą paprykę, odrobinę oliwy i mieszamy. Matjasy kroimy na większe części i każdy maczamy w naleśnikowym cieście. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 27.05.2012 23:17
Jak dla mnie - genialne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak