Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 40 dag
chleb razowy 15 dag
masło 5 dag
śmietana 12-procentowa 1/2 szklanki
żółtko jajek 3 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska zupa cebulowa

Cebulę siekam, kromki chleba smaruje masłem, kroję w kostkę i wstawiam do piekarnika i robię z nich grzanki. Posiekana cebulę wrzucam do rondla na pozostałe masło i lekko zrumieniam. Następnie dodaję grzanki i zalewam 4 szklankami wody.Doprawiam do smaku. Gotuję razem ok.20 min. Ugotowaną zupę miksuję, dodsaję do niej żółtka połączone ze śmietaną. Lekko podgrzeam (ale nie dopuszczam do zagotowania). Podaję z łazankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak