Salaterka z cukinii :

Salaterka z cukinii :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawałek marchewki ( białej rzodkwi lub korniszon )

    1 sztuka
  • liście selera

    do dekoracji
  • ocet 10 %

    1/2 szklanki
  • woda

    1 litr
  • cukinia

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć i przekroić na pół wzdłuż . Wydrążyć miękki środek. Brzegi ponacinać małym nożykiem tak by tworzyły się ząbki .Ocet wymieszać z wodą. Cukinie zanurzyć w zakwaszonej wodzie i zostawić na 10 minut ( nie będą żółkły jak dłużej postoją ) .Wyjąć z wody , osuszyć , układać korniszony ( lub to co tam ma być ).Dekorować różyczką z marchewki ( białej rzodkwi do grzybków- czarnych oliwek , lub korniszona do pomidorków ) i liśćmi selera. Paterę na której mają leżeć przykryć białymi , papierowymi , ażurowymi serwetkami i ułożyć na nich napełnione cukinie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Neetka90

12.01.2011 16:10
pycha

Iwona56

07.12.2010 11:16
pomysł pierwsza klasa

ben-ka

25.09.2010 23:25
Ale pomysł!!!! gratuluję:)

ewasylwia

18.08.2010 11:06
Świetny i orginalny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat