Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik różowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 2 opakowania
śmietana 1/2 l
lukier plastyczny 40 dkg
opłatek
Biszkopt
cukrowe ozdoby
cukier
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik różowy

Galaretki przygotowujemy z połową wody. Gdy stężeje kroimy w kosteczkę. śmietanę ubijamy. żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody i gdy jest już zimna łączymy ze śmietaną, dodajemy tylko tyle cukru żeby śmietana nie była mdła. Mieszamy z pokrojoną galaretką. Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy śmietaną. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Lukier wyrabiamy i rozwałkowujemy na blacie. Można podsypać cukrem pudrem jeśli się klei. trzeba rozwałkowac na taką wielkość by przykrył na raz górę i bok tortu. leciutko dociskamy i brzegi chowamy pod spód tortu. Na wierzch kładziemy opłatek i cukrowe ozdoby.
Smacznego!
--Nakładając śmietanę trzeba zwrócić uwagę żeby galaretka nie dotykała lukru!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna15 02.10.2012 13:35
Piękny!
Iwona51
Iwona51 30.04.2011 11:56
piękny i na pewno smaczny zabieram do księgi
Angelika10 29.03.2011 12:36
Super wygląda
Magdalena1110 16.03.2011 07:17
super
Neetka90 27.12.2010 19:54
wygląda smakowicie . ;) pozdrawiam .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak