Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poledwica na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5 kg
mąka
olej
truskawki
sól
pieprz
białe wino

Przepis i sposób przygotowania na: Poledwica na słodko

Mieso myjemy, suszymy, kroimy na grube plastry, nacieramy sola oraz pieprzem. Poledwiczki obtaczamy w mace i kladziemy na patelnie, na rozgrzany tluszcz, smazymy z dwoch stron. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy, kroimy na kawałki i wrzucamy na patelnie, polewamy bialym winem, przykrywamy i dusimy 10 minut. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.08.2011 13:12
Z truskawkami jeszcze nie próbowałam - genialny pomysł! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak