Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
mleko gorące 120-150 ml
sól 1 łyżeczka
ziemniaki 1 kg
twaróg 1/2 kg
cebula 1 sztuka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, rozgnieść wraz z twarogiem - najlepiej maszynką do mielenia). Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni. Wymieszać z twarogiem i z ziemniakami. Przyprawić solą, pieprzem, farsz powinien być mocno przyprawiony.

Z mąki i ciepłego mleka oraz odrobiny soli zarobić aleastyczne ciasto.Ciasto rozwałkować, szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz, dokładnie sklejać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 26.01.2012 09:25
Uwielbiam te pierogi
Grażyna13 13.09.2011 19:56
Pycha !
Katarzyna156 03.01.2011 17:09
mniam...
MAR3STA 22.11.2010 19:27
zawsze smakowite!
kot_pankracy 21.11.2010 15:22
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak