Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze szpinakiem i nerkowcami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 30 cm :)
orzechy nerkowca 2 garście
natka pietruszki
czosnek 10 ząbko
szpinak mrożony 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
rozmaryn 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
oregano 1 łyżeczka
koper świeży
mięta liście
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze szpinakiem i nerkowcami

Mięso umyć i rozkroić odśrodkowo, tak by po rozwinięciu stanowiło duży prostokątny płat. Rozgnieść go trochę dłonią. Orzechy nerkowca posiekać. Posiekać natkę pietruszki. Do miseczki wrzucić wszystkie przyprawy i czosnek. Podzielić na dwie porcje i umieścić w miseczkach. Do jednej z porcji dołożyć koperek, pietruszkę i szpinak, dołożyć łyżkę oliwy i wszystko wymieszać. Na rozłożony płat mięsa równomiernie rozsmarować pierwszą porcję. Rozłożyć kilka listków mięty. Mięso zawinąć. Związać nitką lub sznurkiem (można sobie pomóc wykałaczkami). Drugą porcję przypraw wymieszać z 3 łyżkami oliwy. Zaprawę wetrzeć w mięso. Odstawić na godzinę do lodówki. Piec w rękawie w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wisznu 08.11.2012 12:11
musze to zrobic
Zoso 23.12.2011 19:33
ciekawe połączenie
Joanna108
Joanna108 08.11.2011 14:56
niezwykle interesujący pomysł na schabik :)
kochanyptysiu 20.02.2011 12:20
ciekawe!
Anna169Hosz 21.11.2010 21:14
Bardzo smacznie wygląda.
Isia 20.11.2010 15:18
fajne to
aisoglam 19.11.2010 23:28
podawać z żurawiną ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak