Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczny przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
masło 1\\2 kostki
cukier puder 2 łyżki
jaja 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
powidła śliwkowe 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczny przysmak

Oddzielić białka od żółtek. Z pozostałych składników oraz żółtek wyrabiać kruche ciasto.
Piekarnik nagrzać do 190°C. Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm, przełożyć do blachy, rozsmarować na nim powidła. Do białek dodać 1/3 szklanki cukru pudru i ubić na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na rozsmarowane powidła i piec ok. 20 - 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak