Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA wiosenna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 MAŁY
marchewka 2
ryż 1 torebka
pietruszka 1
brukselka 30 dag
sól i pieprz do smaku
serek topiony 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA wiosenna

Robimy wywar z kostek rosołowych z 4 kostek na 3 litry. Opłukujemy kalafior i rozrywamy na małe różyczki. dodajemy do wywaru, marchewke kroimy w kostkę. Myjemy brukselkę i wrzucamy do zupy. Pietruszkę drobniutko kroimy w kosteczkę.
Do gotującego się wywaru z jarzyną wrzucamy pokrojony w kostkę serek topiony i na wolnym ogniu gotujemy az się ropzuści. na koniec wsypyujemy ryż i mieszjac gotujemy cąłośc aby ryż się nie przywarł do spodu. Przyprawiamy do smaku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.10.2011 18:25
Lubię zupki z warzywami.
buksiak12 17.09.2010 09:36
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak