Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Reni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier puder 1/2 szklanka
żółtko jajek 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczka
masło 1 kostka
mąki 2 szklanki
ser biały 1 kg
cukier puder 20 dag
sok z cytryny 4 łyżki
sernix 1 sztuka
jajko 6 sztuk
Polewa:
polewa czekoladowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Reni

Masa serowa: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy ser twarogowy,sernix, sok z cytryny - miksujemy. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową.
Ciasto: Z mąki,masła, cukru pudru, żółtek, proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciastem wyłożyć prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Wlać masę serową i piec w temp. 180stopni, przez około godzinę.
Po upieczeniu zimne ciasto polać czekolad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.09.2011 23:38
super
Magdalena/26Mooi 16.06.2011 21:45
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak