Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rurki z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1\\4 szkl
masło roślinne 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rurki z kremem

Ze składników wyrobić ciasto kruche. Rozwałkować na kwadrat o boku 15 cm. Ochłodzić.

Ciasto octowe:
3/4 szklanki wody
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka octu spirytusowego
2 jajka
25 dag mąki

Krem:
3 białka
10 dag cukru

Wodę wymieszać z octem i solą, wlać do mąki, wyrobić ciasto octowe. Ochłodzić. Ułożyć je pośrodku ciasta kruchego, rogi ciasta kruchego założyć do środka. Rozwałkować na prostokąt 30 x 60 cm. Złożyć na trzy, ochładzać 20 minut. Rozwałkować na prostokąt 30 x 60 cm. Czynności powtórzyć czterokrotnie. Na koniec ciasto pokroić w paski szerokości 3 cm. Obwijać na specjalnych rurkach, smarować roztrzepanym jajkiem i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Białka i 1/2 cukru umieścić w misce ustawionej nad parą. Ubijać, aż powstanie piana. Zdjąć znad pary, dodać resztę cukru i ubijać około 5 minut. Napełnić rurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.04.2012 13:31
fajne
jolaxa 24.05.2011 23:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak