Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
boczek wędzony 30 dag
cebula 2 sztuki
tłuszcz 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
ser żółty 20 dag
natka pietruszki 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z boczkiem

Grzyby oszczyszamy, osuszamy. Cebulę siekamy, boczek kroimy w niewielką kostkę. Całość podsmażamy, dodajmey zblanszowane grzyby i dusimy około 20 minut, dodajmey posiekaną natkę pietruszki. Masło usieramy, dodajemy śmietanę,starty na tarce ser żółty. Powstały sos wlewamy do grzybów, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak