Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
śmietana 1 szklanka
margaryna 1 kostka
sól szczypta
Krem:
mleko 1 L
masło 1/2 kostka
jajko 4 sztuki
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka

Ciasto; mąkę siekamy razem z margaryną ,dodajemy śmietanę, sól i zagniatamy. Ciasto schładzamy 1 godzinę i dzielimy na pół, pieczemy 2 placki ok. 20 minut.
Przygotowujemy krem: Jajka ubijamy ze szklanka mleka i obiema mąkami. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem i masłem. Dodajemy do masy i zagotowujemy. Placki przekładamy kremem, wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak