Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w sosie pieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 sztuki
margaryna 1/3 kostki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
bulion drobiowy 3/4 szklanki
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 3 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w sosie pieprzowym

Piersi z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni umieszczamy masło i smażymy piersi- około 5 minut z każdej strony. Przypieczone piersi wyjmujemy z patelki i umieszczamy w misce, którą przykrywamy folią(aby piersi nam nie ostygły). Na patelce w której znajduje się roztopiona margaryna(po usmażeniu piersi) dodajemy mąkę i mieszamy, aby składniki się połączyły i zasmażyły na ciemniejszy kolor- później zmiejszamy ogień i dolewamy powoli bulion ciągle mieszając + dodajemy odsączony zielony pieprz, śmietanę i wszystko mieszamy. Na talerz układamy piersi kurczaka i polewamy je sosem z patelki. Można podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.11.2010 16:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak