Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jabłkowo-gruszkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
cukier 4 łyżki
bita śmietana
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jabłkowo-gruszkowy

Jabłka i gruszki oczyszczamy, dzielimy na ćwairtki. Owoce oddzilenie dusimy aby powstał z nich gęsty mus, słodzimy. W salaterkach na samym dnie umieszczamy mus jabłkowy, na niego mus gruszkowy, bitą śmietane, ozdabiamy wiśniami. Można dodać równiez rodzynki, śmieże owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 14.10.2011 16:33
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak