Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas buraczany do barszczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
chrzan 5 dag
kminek 1 łyżeczka
czosnek 1 główka
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
sól 3 łyżeczki
cukier 1 łyżka
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas buraczany do barszczu

Wszystkie warzywa obieramy, kroimy w plastry, dodajememy przyprawy. Całość zalewamy 3-5 litrami przegotowanej wody. Na wierzch dajemy kromkę chleba. Calość przykrywamy bawełnianą ściereczką. Odstawiamy na 7 dni w ciepłe miejsce. Powstały kwas przelewamy do buteleczek, zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak