Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź ziołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
majonez 3 łyżki
ocet 1/3 szklanka
woda 1 szklanka
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren
śledzie 1 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź ziołowy

Śledzie zalewamy zimną wodą na całą noc. Kroimy w kostkę, cebulę siekamy. Z podanych składników przygotowujemy marynatę, zagotowujemy. śledzie ukłądmay warstwami, każda warstwę smarujemy majonezem, zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 4-5 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak