Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
cukier 3 łyżeczki
czekolada gorzka 1 sztuka
cynamon Prymat do smaku
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Mleko, śmietanę wlać do garnka i włożyć czekoladę pokruszoną na kostki. Na małym ogniu podgrzać, cały czas mieszając. Czekolada musi się całkowicie rozpuścić, lecz nie może się zagotować. Doprawiamy do smaku i pozostawiamy do przestygnięcia. Gdy przestygnie podgrzewamy i podajemy. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.02.2014 13:57
rozgrzewająca :)
olkaaa 26.11.2013 09:37
uwielbiam taką
czekoladka_m 25.05.2013 17:35
uwielbiam czekoladę na gorąco, szczególnie w długie zimowe wieczory:)
Angelika10 29.12.2012 00:51
pyszna
RenataZ-et 23.10.2012 14:37
uwielbiam!
andzia123 29.05.2012 18:48
pychaota
Wafelek2601 04.01.2012 13:16
pyszna
everything 20.04.2011 13:59
polecam smaczna
pigila
pigila 28.11.2010 16:15
musze spróbowac nie piłam z odatkami prymatu
pioge7 28.11.2010 11:48
pycha
iwa643 26.11.2010 07:16
pycha
IZABELA29 25.11.2010 10:54
wieczorkiem pod kocykiem siedziec i popijac taką czekoladę.
anja3107 23.11.2010 15:10
pyszna
MAR3STA 20.11.2010 23:31
ooo rozgrzewająca!
rosik93 20.11.2010 18:43
Pyszna czekolada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak