Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczkowy kwiat

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 kg
cukier 200 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 3 szt
woda 0,5 szklanki
dżem jabłkowy do smaku
drożdże 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczkowy kwiat

Drożdże rozrobić w połowie szklanki wody z dodatkiem łyżki cukru i mąki i odstawić w ciepłe miejsce.Do miski wsypać mąkę,wbić 3 jajka,dodać cukier i cukier waniliowy,dodać rozrobione drożdże.Zagnieść ciasto,pozostawić aby trochę urosło.Gdy ciasto podrośnie podzielić je na porcje.W każdą porcję(wielkości pączka) wkładać dżem jabłkowy.Ukształtowane bułki wkładać do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża tak,aby się ze sobą nie stykały.Piec przez 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 06.05.2012 20:28
pycha
tomek18 03.01.2012 16:05
świetny
wolochski 04.07.2011 21:37
super
MAR3STA 20.11.2010 23:52
fajna nazwa
ElizaT 20.11.2010 11:31
niezła robota ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak