Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy po mojemu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 3kromki
Musztarda francuska Prymat 3łyżki
ogórek kiszony 2
cebula
grzyby suszone 4
olej do smażenia
mąka 2łyżki
sól
pieprz
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy po mojemu

Karkówkę pokroić na 8plastrów i rozbić młotkiem do mięsa,boczek pokroić w słupki,chleb w paski,a cebulę w grube pióra.Mięso posypać solą,pieprzem,posmarować musztardą.Na każdym plastrze mięsa układać po 1kawałku boczku,chleba,ogórka i cebuli.Spiąć szpilkami do zrazów,obtoczyć w mące.Usmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.Przełożyć do garnka z niewielką ilością wody,cebulą i namoczonymi grzybami.Dusić do miękkości.Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak