Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu w pucharkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 gram
biszkopty okrągłe paczka
cukier 100 gram
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana kremówka 300 gram
brandy 3 łyżki
kakao 4 łyżki
kawa rozpuszczalna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu w pucharkach

Śmietanę kremówkę ubijamy za pomocą miksera. Do garnka wlewamy 1/3 wody i kładziemy na to miskę z jajkami ( żółka utarte z cukrem)i podgrzewamy-ubijając na jednolita masę. Do innej miski dodajemy serek i masę żółtkową- miksujemy, aby powstała jedna masa- nastepnie dodajemy śmietanę i ponownie miksujemy, aby wszytko się połączyło.

Do szklanki z mocną kawą dodajemy brandy i namaczymy w tym biszkopty.

Na dno pucharków układamy namoczone biszkopty, nastepnie masę serowo- jajeczną , ponownie biszkopty i na końcu krem.

Przed podaniem wkładmay deser na kilka godzin do lodówki i posypujemy kakao do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.11.2010 16:42
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak