Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/4 kostki
mleko 1 szklanka
mąka 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy po mojemu

Margaryne rozpuszczamy w rondelku. Do powstałej masy dodajemy mąkę i mieszamy, np. trzepaczką, aby nie było grudek. Nastepnie dodajemy mleko (nsjpierw połowę), mieszamy , aż sos zgęstnieje, póżniej dodajemy resztę mleka i przyprawiamy do smaku. Ciągle mieszamy, aby powstał gęsty sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak