Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Alioli - dip na bazie czosnku i olwiy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbki 6
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
żółtko jajek 1
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Alioli - dip na bazie czosnku i olwiy

Czosnek tniemy w plasterki i dodajemy go do możdzierza- wsypujemy sól i miażdzymy masę. Powstałą masę umieszczamy w misce dodajemy żółtko, sok z cytryny i delikatnie łączymy, np. trzepaczką. Do powstałej masy powoli(!) wlewamy oliwę, aby sos nam się nie rozwarstwił. Robimy to do momentu, aż wlejemy całą oliwę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak