Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
mięso mielone
ryż
cebula
bulion warzywny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana kapusta

Ryz ugotować, ostudzic. Z kapusty zdjac wierzchnie liscie, spazyc, przekroic na 6 czesci i pozostawic do ostygniecia. Cebule obrac, pokroic w cieniutkie talarki, dodac do przestudzonego ryzu i wymieszac wraz miesem mielonym, doprawic do smaku. Do przestudzonej kapusty nalozyc farsz, odchylajc delikatnie kolejno jej liscie. Nadziana kapuste wlozyc do zaroodpornego naczynia, polac bulionem i wlozyc do rozgrzanego piekarnika. Piec okolo 45-50 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak