Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKA DO CIASTA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg.
cukier 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKA DO CIASTA

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, wycinamy gniazda. Tarkujemy i dokładnie mieszamy z cukrem. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 30 min. Obracamy do góry dnem. Jabłka doskonale nadają się jako dodatek do ciast. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 28.09.2012 13:29
też tak robię
kupiska 12.07.2012 11:35
może sobie tez wcinac ze słoiczka prosto...:0
Mariusz10 31.07.2011 20:16
ekstra
Katarzyna/kate1980 11.04.2011 17:20
super
jolajka 10.02.2011 11:07
kiedyś robiłam, ale nie wiem czemu zawsze fermentowały, dałam sobie spokój, ale korzystam z zapasów teściowej, są pyszne
MAR3STA 20.01.2011 12:27
super!
Ewelina47 27.12.2010 07:38
i na kanapke
Margo1 20.11.2010 12:43
TEŻ KIEDYŚ ROBIŁAM
Emilia22 19.11.2010 10:52
ciekawy pomysł
Natalia/tubisiek 19.11.2010 10:09
bardzo fajne
Małgorzata113 19.11.2010 07:33
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak