Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie z kremem czekoladowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 8 kromek
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki
olej do smażenia
krem czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie z kremem czekoladowym

Jajka roztrzepujemy w miseczce wraz z dodatkiem mleka. Każdą kromkę pieczywa obtaczamy w masie jajecznej i pieczemy na złoty kolor z oby dwóch storn (na patelni rozgrzanej z olejem). Upieczone tosty układamy na papierze kuchennym,aby olej nie nasiąknął w tosty. Podajemy tosty posmarowane kremem czekoladowym. Oczywiście zamiast niego możemy dodać jakikolwiek dżem czy inny krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.12.2012 13:16
smaczne tosty;)
LuKaSz4761 11.11.2011 09:08
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak