Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z pomidorami i pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 5 płatów
pesto 150 gram
pomidorki koktajlowe 20 sztuk
szczypiorek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z pomidorami i pesto

Ciasto francuskie rozkładamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy płat smarujemy pesto. Układamy na to pokrojone na połówki pomidorki i sypiemy posiekanym szczypiorkiem(ale 1/4 szczypiorku zostawiamy do dekoracji). Pieczymy w piekarniku nagrzanym do 200 C około 10-15 minut. Przed podaniem skrapiamy każdy płat upieczonego ciasta oliwą i dodajemy posiekany szczypior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.12.2012 13:17
na pewno przepyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak