Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z żurawiną i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 26 dag
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
skórka pomarańczowa 2 łyżeczki
cukier puder 17 dag
czekolada gorzka 15 dag
mleko tłuste 200 ml
śmietana 30% 50 ml
olej 90 ml
jajko
wanilia 1 łyżeczka
żurawina
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z żurawiną i czekoladą

W jednej misce połącz suche składniki (bez czekolady), w drugiej mokre. Mokre dodaj do suchych, dokładnie wymieszaj. Foremki do babeczek wyłóż papierowymi osłonkami, napełnij ciastem. wierzch grubo posyp posiekaną czekoladą. Piecz ok. 20 minut w temp. 180-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.09.2011 13:05
Pyszne !
mala2021 30.03.2011 11:03
super
Sylwia88 20.12.2010 00:06
musi byc bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak