Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowikowe kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
czerstwe bułki (pszenne) 2 szt
mleko(słodkie) 3/4 szklanki
grzyby świeże 1 kg
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Borowikowe kotlety

Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Grzyby osączyć, zemleć.
Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju.
Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę.
Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać tartej bułki.
Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać z frytkami, ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak