Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Buraki cukrowe
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Melasa

Buraki umyć,obrać,zetrzeć na tarce do jarzyn,wsypać do garnka i zalać wodą w stosunku2:3objętości buraków.Gotować do miękkości.Przecedzić,odrzucić buraki,a syrop gotować dalej do zgęstnienia.Brązowy syrop zlać do słoików i zapasteryzować.Melasa służy do między innymi do spąrzadzania ciast i pierników,można ją spożywac zamiast marmolad i miodu do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 24.07.2015 20:45
no to wpadka
12.10.2013 14:37
przepisik zerżnięty z wędkarskiego forum do tego stopnia, że część zdań nawet nie zmieniona:http://www.splawik.com/Melasa-Wlasnej-Roboty___15357

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak