Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gomółki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kminek 1łyżeczka
sól
ser biały 40dag (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Gomółki

Ser rozgnieść widelcem z solą i kminkiem bardzo dokładnie,aby niepozostały grudki.Uformować owalne gomółki i suszyć na słońcu aż zewnetrzna cześć sera obeschnie.W czasie suszenia obracać.W trakcie suszenia gomółki powinny być nakryte gęstą siatką lub sitem do przesiewania mąki,aby niedochodziły do nich owady.Po osuszeniu włożyć do garnka,przykryć ściereczką lub gazą i ustawić w chłodnym pomieszczeniu.Gomółki powinny być wewnątrz miekkie i dojrzałe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 04.01.2012 09:49
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak