Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz a\'la węgierski - z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek wieprzowy 600 g
boczek 300 g
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka korzeń 2 szt
czosnek 5 ząbków
papryka czerwona 1/4 - 1/2 strąka
papryka zielona 1/4 - 1/2 strąka
papryka żółta 1/4 strąka
pomidory 1-2 szt
oliwa 2 łyżki
parówki 200 g
fasola 500 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz a\'la węgierski - z fasolą

Parówki pokroić w plasterki. Karczek (może być łopatka) i boczek opłukać, odsączyć z wody i lekko posolić - pokroić w kostkę.
Dodać pokrojone parówki. Rozpuścić tłuszcz na patelni i na gorący przełożyć mięso, boczek i parówki.
Smażyć około 5 minut.
Marchew oraz pietruszkę obrać opłukać i pokroić w słupki .
Paprykę - po usunięciu gniazd nasiennych i opłukaniu - pokroić w kostkę.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, lub posiekać i rozetrzeć z odrobiną soli. Pomidora sparzyć,ściągnąć skórkę i także pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać na patelni .
Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie czyli około 45 minut.
Dodać ugotowaną lub konserwową fasolę (dziś dodałam fasolę czerwoną).
Całość podprawić do smaku solą, pieprzem, octem i jeśli ktoś lubi to cukrem.
Dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować.
Podawać z pieczywem, ryżem, makaronami bądź ziemniakami gotowanymi, pieczonymi lub piure.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 16.03.2012 23:37
ale superowy gulasz
iwona332 31.08.2010 00:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak