Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz a\'la węgierski - z fasolą
Dodać pokrojone parówki. Rozpuścić tłuszcz na patelni i na gorący przełożyć mięso, boczek i parówki.
Smażyć około 5 minut.
Marchew oraz pietruszkę obrać opłukać i pokroić w słupki .
Paprykę - po usunięciu gniazd nasiennych i opłukaniu - pokroić w kostkę.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, lub posiekać i rozetrzeć z odrobiną soli. Pomidora sparzyć,ściągnąć skórkę i także pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać na patelni .
Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie czyli około 45 minut.
Dodać ugotowaną lub konserwową fasolę (dziś dodałam fasolę czerwoną).
Całość podprawić do smaku solą, pieprzem, octem i jeśli ktoś lubi to cukrem.
Dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować.
Podawać z pieczywem, ryżem, makaronami bądź ziemniakami gotowanymi, pieczonymi lub piure.