Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki orzechowo-czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1 szklanka
margaryna 100 gram
cukier 2/3 szklanki
orzechy laskowe dowolna ilość/ale muszą być rozd
kakao 2-3 łyżki
czekolada do roztopienia jako polewa
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki orzechowo-czekoladowe

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki. W rondelku rozpuścić margarynę i odstawić, aby ostygła. W innej misce roztrzepać widelcem jajko i wlać margarynę- następnie do miski z sypkimi składnikami dodać margarynę, jajko i mleko. Wymieszać trzepaczką,aby powstała jednolita masa. Masę przelać do form do mufinek i piec 20 minut w temperaturze 200 C. Powyższa ilość wystarcza na 12 dużych mufinek.

Czekoladę można rozpuścić w rondelku i użyć jej jako polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak