Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeże koreczkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek kiszony 3
śledzie w oleju 2
papryka 1
jabłko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Jeże koreczkowe

Paprykę umyj i wydrąż ze środka pestki. Wszystkie składniki pokrój w kostkę (nie za małą). Weź wykałaczki i na każdą nadziewaj kolejno: kawałek ogórka kiszonego, śledzia, papryki i sera żółtego.

Kiedy już zrobisz wszystkie koreczki, przekrój jabłko na pół, połóż na talerzyku środkiem do dołu i ponabijaj wykałaczki tak, aby przypominały kolce jeża.

Jeże koreczkowe uświetnią każdą imprezę. To również wspaniała zakąska. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak