Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażant po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
boczek 100 g
olej 2 łyżki
białe wino 1/8 l
masło 4 łyżki
małych cebulek 150 g
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
śmietana 4 łyżki
bulion mięsny 1/8 l
grzyby świeże 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bażant po myśliwsku

Natrzeć bażanta solą i pieprzem, obłożyć boczkiem i zwinąć.
Zagrzać olej na patelni w średniej temperaturze, opiec bażanta na brązowo. Po dodaniu wywaru i wina smażyć w niskiej temperaturze.
Grzyby pokroić na małe kawałki. Stopić 2łyżki masła i podsmażyć na nim grzyby w średniej temperaturze przez 4 minuty.
Cebulę opiec w 2łyżkach masła na złoty kolor
Wyjąć bażanta, przyrządzić i przykryć. Rozmieszać mączkę ziemniaczaną w śmietanie i zagotować z wytopionym sosem. Ogrzać grzyby i cebulę w sosie i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 09.05.2012 12:40
mmm
Emilia21 09.05.2012 12:40
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak