Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bez

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2,5 szkl.
żółtko jajek 3 szt
mąka przenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy 1 paczka
cukier 1 szkl.
masło roślinne 1 kubeczek
wiórka kokosowe 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: bez

W 0,5 szklanki mleka wymieszać żółtka oraz obie mąki i zmiksować. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać zmiksowane żółtka z mąką i ugotować z tego budyń.

Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń. Na koniec dodać wiórki kokosowe i spirytus. Wymieszać.

Formę lub deseczkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciastka herbatniki. Następnie nałożyć masę i znów herbatniki - tak, aby powstały 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć masę i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto lekko przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki,SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 23.09.2012 18:51
bez czego?W każdym przepisie byki,że aż oczy bolą.
Justyna Jussstiii 25.09.2011 09:10
super
Ewelina43
Ewelina43 27.11.2010 12:58
super
MAR3STA 19.11.2010 16:44
żeby mi tak wyszły!
mikrusiak 18.11.2010 17:41
to nie dla mnie ... ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak