Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote różyczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sok z cytryny, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Złote różyczki

Kalafior podzielić na różychki i ugotować na półtwardo w posolonej wodzie, ostudzić. Każdą różyczkę obtoczyć w roztrzepanym jajku, a potem w bułce. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.08.2013 07:25
Fajny pomysł :)
Seba 16.11.2012 08:30
smaczne
smakoszek 08.10.2012 08:06
pyszny kalafiorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak