Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkowka w sosie pomidorow-miodowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 (ciepła)
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkowka w sosie pomidorow-miodowym

Karkówkę kroic na plastry o grubości 1 centymetra, posypać z obu stron solą i pieprzem , włozyć do blaszanej miski i odstawić w chodne miejsce aby zapeklowala sie.

Sos:
Z 2 łyżek keczupu, 2 łyżek przecieru i 1 łyzki kopiastej miodu robić sos, im więcej sosu tym zwiększać proporcje.

Blachę wyłozyć folią aluminiową, wylać wodę, układać w wodę mięso i polewać sosem. wstawić do piekarnika 180 stopni na 1-1,5 godziny niech się dusi.
Świetnie smakuje nawet odgrzewane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 19.08.2011 23:33
pysznmości
bami 04.05.2011 19:49
Wygląda naprawdę pysznie! :)
Tika4444 07.12.2010 10:52
w podobnym socie robię skrzydełka, to przysmak mojej rodziny. A teraz zrobię im karkówkę
danusia19671 15.11.2010 19:09
Coś pysznego
pegaz 20.10.2010 09:19
smakowitości!
meredith 26.05.2010 21:20
Super wyglada
banditka 22.05.2010 16:51
Znam podobny przepis - najpierw jednak lepiej mięso zesmażyć, ale sos pycha! Jak na fotach !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak