Karkowka w sosie pomidorow-miodowym

Karkowka w sosie pomidorow-miodowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 (ciepła)
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę kroic na plastry o grubości 1 centymetra, posypać z obu stron solą i pieprzem , włozyć do blaszanej miski i odstawić w chodne miejsce aby zapeklowala sie.

Sos:
Z 2 łyżek keczupu, 2 łyżek przecieru i 1 łyzki kopiastej miodu robić sos, im więcej sosu tym zwiększać proporcje.

Blachę wyłozyć folią aluminiową, wylać wodę, układać w wodę mięso i polewać sosem. wstawić do piekarnika 180 stopni na 1-1,5 godziny niech się dusi.
Świetnie smakuje nawet odgrzewane.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

19.08.2011 23:33
pysznmości

bami

04.05.2011 19:49
Wygląda naprawdę pysznie! :)

Tika4444

07.12.2010 10:52
w podobnym socie robię skrzydełka, to przysmak mojej rodziny. A teraz zrobię im karkówkę

danusia19671

15.11.2010 19:09
Coś pysznego

pegaz

20.10.2010 09:19
smakowitości!

meredith

26.05.2010 21:20
Super wyglada

banditka

22.05.2010 16:51
Znam podobny przepis - najpierw jednak lepiej mięso zesmażyć, ale sos pycha! Jak na fotach !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat