Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dkg
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
masło do smażenia
czosnek 2 ząbki
sł, pieprz
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z patelni

Brukselkę gotowac ok. 30 min w rosole z kostki. Cebvulę i czosnek posiekać i podsmażyc na maśle, dodać odsączoną brukselkę, sól i pieprz. Dusić, ąż brukselka wchłonie sos. Posypać serem, wyłączyć gaz i pozostawić pod przykryeciek na 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.07.2013 17:25
fajny pomysł
Tika4444 30.12.2010 12:12
proste i fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak